Choco cake


1. Ingrediënten
190  gram bloem
200  gram fijne suiker
theelepel bakpoeder
0,5  theelepels baking soda
30  gram cacao
180  gram ongezoute boter
eieren
theelepels vanille aroma
170  gram zure room
170  gram bittere chocolade
80  gram ongezoute boter
275  gram bakkerspoeder
eetlepel stroop
110  gram zure room
theelepel vanille aroma

2. Bereiding
1. Bereiding taart: Alle ingredienten op kamer temperatuur. Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakblik invetten met boter en bestuiven met bloem. Alle overige bloem verwijderen. Neem een kom en zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en de cacao. In een andere kom de boter en de suiker romig kloppen met een elektrische handmixer of keukenmachine. Eén voor één de eieren erbij (30 seconde per ei mengen). Het bloemmengsel bij de botermengsel en alles met elkaar mengen. De vanille aroma toevoegen en de zure room. Nogmaals even mengen. Het beslag in het bakblik doen. Bovenkant glad strijken en dan voor ongeveer 45-50 minuten in de oven bakken. Doe de gaartest met een mes. Komt deze er droog uit, dan is je taart gaar. Uit de oven nemen en na 10 minuten het bakblik verwijderen en dan volledig laten afkoelen.
2. Bereiding frosting: Chocola en boter au bain marie smelten, daarna even laten afkoelen. Stroop, zure room en vanille toevoegen en even mengen. Bakkerspoeder toevoegen en goed mengen (elektrische mixer).
3. Opmaak taart: Zodra de taart is afgekoeld snij je deze doormidden. Vul de taart met meer dan 1/3 van de frosting. Bovenste laag van de taart erop. Zachtjes aandrukken. Ongeveer de helft van de frosting op de bovenkant van de taart smeren en met het restant de zijkanten.
4. Ik heb de taart in de koelkast bewaard. Geloof mij, na een dag in de koelkast is de taart echt op z’n lekkerst. Dus adviseer ik de taart een dag van te voren te bakken. De baking soda kan je bij de drogist kopen, het is zuiveringszout en zit in een klein groen pakje (Gimbron).

Tip  Voor frosting heb je de laatste 6 ingrediënten nodig (170 gr. chocolade, 80 gr. ongezouten boter, 275 gr. bakkerspoeder (of poedersuiker), 1 eetl. stroop, 110 gr. zure room en 1 theel. vanille aroma). De rest is voor de taart.

Bron  http://www.love2bake.nl/ 

Geplaatst door  Love2bake
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  60 - 70 minuten
Keuken:  Engelse
Aantal personen:  12
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH