Aardbeienkaastaart


1. Ingrediënten
springvorm
bladen gelatine
eetlepels boter
pakje petit-beurrekoekjes
eetlepels suiker
citroen
500  gram aardbeien
250  gram witte yoghurt
250  gram mascarpone

2. Bereiding
1. De boter laten smelten (niet bruinen).
2. Petit-beurrekoekjes pletten en door de boter roeren en dan in de springvorm doen en goed aandrukken.
3. De blaadjes gelantine weken in koud water.
4. De citroen uitpersen en aan de kook brengen, de suiker toevoegen en goed doorroeren en dan van het vuur af de uitgeknepen gelantineblaadjes toevoegen.
5. De aardbeien met de soepmixer fijn maken, daaronder de mascarpone en de yoghurt mixen en dan het citroensap met de gelantine er onder mixen.
6. Dan dit mengsel overbrengen naar de springvorm boven op de koekjes en minstens 6 uren in de ijskast laten staan.

Tip  De onder- en zijkant bezetten met boterpapier.

Bron  http://www.jerryke.be 

Geplaatst door  Jerryke
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Belgische
Aantal personen:  8
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH