Gremseliesj (Gremslich), Pesach recept


1. Ingrediënten
stuks matzes
eieren
80  gram suiker
zakje vanillesuiker
100  gram rozijnen
100  gram gehakte amandelen
1,5  theelepels kaneel
eetlepels olijfolie
snufje zout

2. Bereiding
1. Maak de matzes fijn in een vergiet en laat er water op lopen, zodat ze weken.
2. Als ze zachter zijn geworden goed de matzes uit laten lekken en schep dit geheel op een schaal.
3. Roer de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker, rozijnen, gehakte amandelen, kaneel en een snufje zout, en meng dit door de matzes.
4. Dan de eiwitten stijf kloppen en luchtig vermengen bij het matzer-mengsel.
5. Vier eetlepels olie in de koekenpan. Dit goed warm laten worden. Neem tussen twee eetlepels een kleine hoeveelheid en doe dit in een pan met olie. Laat dit mooi bruin bakken aan allebei de kanten.
6. Schep dan de koekjes op keukenpapier en laat het uitlekken. Begin vervolgens de overige koekjes bruin te bakken. In de tussentijd heb je iedere keer 1 tot 2 eetlepels olie nodig, want het zuigt vet op.

Bron  Ylona, de recepten database: http://www.ylona.com 

Geplaatst door  Ylona
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  < 10 minuten
Keuken:  Joodse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH