Appelbeignets, Oud en Nieuw recept


1. Ingrediënten
eetlepels kaneelpoeder
100  gram fijne suiker
10  kleine appels
250  gram bloem
250  milliliter ijskoude witbier
middelgrote eieren

2. Bereiding
1. Zet de kom in een bak met water en ijsklontjes.
2. Klop de eieren los met de helft van het witbier.
3. Zeef de bloem in een kom en klop met een garde het eimengsel erdoor, zodat een glad en klontvrij beslag ontstaat.
4. Voeg al roerend de rest van het witbier toe.
5. Boor en schil de appels. Snijd deze in plakken van 1 cm dikte.
6. Meng suiker en kaneel en schep de appelschijven hierin om.
7. Verhit de frituurolie tot 180°C of tot er een witte damp afkomt.
8. Bekleed een platte schaal of bak met een paar lagen keukenpapier.
9. Prik de appelplakken aan een (vlees)vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
10. Frituur 5 tot 6 beignets tegelijk in circa 5 minuten goudbruin.
11. Keer ze halverwege even met de vork.
12. Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de olie en leg ze dakpansgewijs op het keukenpapier.

Tip  Zorg voor nieuwe frituurolie (zonnebloemolie).

Bron  http://www.suikerinfo.nl/ 

Geplaatst door  Suikerstichting Nederland
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  30 - 40 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  10
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  85 Kcal
356 kJ
Koolhydraten:  11 gram
Vetten:  4 gram
Proteïnen:  1 gram

Deze waarden gelden per stuk.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH