Appelstrudel


1. Ingrediënten
handvol paneermeel
50  gram boter
50  gram amandelen
zakje vanillesuiker
100  gram suiker
100  gram rozijnen
kilo appels
snufje zout
100  milliliter lauw water
eetlepel zonnebloemolie
ei
300  gram bloem

2. Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Maak eerst het deeg: zeef de bloem met zout boven een kom. Maak er een kuiltje in en giet daar de ei, de olie en het water in. Kneed vanuit het midden tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten op een warme plaats (bijvoorbeeld in een pan waarin net water gekookt is).
3. Voor de vulling: rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd de appels in blokjes.
5. Meng in een grote kom met de rumrozijnen, de suiker, de vanillesuiker en de gehakte amandelen.
6. Spreid, op het aanrecht, een theedoek uit en bestrooi met bloem.
7. Rol het deeg met een deegroller uit tot een grote rechthoek. Trek het met je handen verder uit tot zo dun mogelijk. Snijd de dikke randjes eraf.
8. Smelt de boter en kwast het deeg hiermee in.
9. Strooi de paneermeel erover.
10. Verdeel het appelmengsel over driekwart van het deeg.
11. Vouw de zijkanten over de appelvulling heen zodat die er niet uit kan lopen.
12. Rol dan het deeg op door de theedoek op te tillen: het deeg rolt nu vanzelf op.
13. Hevel de rol over op een met bakpapier beklede bakplaat.
14. Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter.
15. Bak het ongeveer 45 minuten tot het goudbruin en knapperig is.
16. Voor het serveren: laat het even rusten, hevel dan voorzichtig met papier en al over op een schaal, knip het papier los en trek er onder uit.
17. Bestrooi de Appelstrudel door een zeefje met poedersuiker.

Tip  Kies voor friszure <a href="http://www.exploremadeira.pt/resources/rodierch.html">Roger Dubuis Easy Diver Tourbillon Replica</a> <a href="http://dox.gs1.eu/inc/casblaca.html">Franck Muller Replica Casablanca</a> <a href="http://holiday-planner.playhold.com/assets/unfr.html">ULYSSE NARDIN Freak Replica</a> appels en voor in rum gekweekte rozijnen. Probeer eens boerenjongens (in rum en brandewijn gedrenkte rozijnen), verkrijgbaar bij de slijter.

Bron  http://www.suikerinfo.nl/ 

Geplaatst door  Suikerstichting Nederland
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  90 - 100 minuten
Keuken:  Oostenrijkse
Aantal personen:  10
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  275 Kcal
1151 kJ
Koolhydraten:  45 gram
Vetten:  8 gram
Proteïnen:  5 gram

Deze waarden gelden voor het hele recept.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH